Søknadsprosessen

Jeg begynte å tenke på utveksling etter at kusinen min viste meg noen brosjyrer i begynnelsen av desember 2009. Japan er jo et land jeg er veldig interessert i, så når jeg så at det gikk an å dra dit sendte jeg mail til Explorius med en gang. Jeg fikk en telefon i slutten av desember, der de sa at jeg var litt tidlig ute, og at jeg kunne søke etter påske, så det gjorde jeg.

En liten stund etter fikk jeg tilsendt en søknad jeg måtte fylle ut før intervjuet, denne søknaden var på norsk og engelsk. I første del av intervjuet ble vi vi fortalt om Explorius og hvordan det var å være en utvekslingsstudent. Etterpå ble jeg stilt en god del vanskelige spørsmål på engelsk.


Ikke lenge etter fikk jeg et brev i posten der det sto "Gratulerer! Du er preliminært tatt med i programmet". Altså det betyr at du skal dra, så lenge du består i alle fag fram til du skal reise og at søknaden din er godkjent av organisasjonen i landet du skal til. Etter dette skjedde det ikke veldig mye, før på høsten. I slutten av august begynte jeg på japanskkurs i Oslo. Der har jeg lært en god del japansk!

I slutten av november fikk jeg søknaden min, det var ikke noe å glede seg til... Det er mange vanskelige spørsmål å svare på, og brevet til vertsfamilien skal være på japansk, så være beredt! Det kan også ta litt tid før du får time hos legen, og før du får tilbake svar. Dere burde gjøre alt så fort som mulig, selv om det kan være litt stress, men stress må man tåle når man skal på utveksling!