mandag 7. mars 2011

Partikler!

Nå sitter jeg på toget på vei til Oslo! Jeg gleder meg veldig til kurset i dag, fordi vi endelig skal lære om partikklen 'GA'! Det sto litt om den i boka, men jeg forsto det ikke helt... Forstår det nok når læreren min forklarer det etterpå. Partikkler i japansk er skikkelig vanskelig! En partikkel kan brukes i veldig forskjellige sammenhenger; 'NI' partikklen blir brukt etter et sted eller en rettning, men også til å markere konkret tid. For eksempel partikklen 'E', blir skrevet med hiraganaen 'HE', men uttales E. Samme med partikklen 'WA', den blir skrevet med hiraganaen 'HA', men uttales WA.


Vi skal også lære litt flere verb i dag; arimasu og imasu, som altså er 'å være' begge to, men den ene er for dyr, mennesker etc. og den andre er for gjenstander og ikke levende ting.

Skolen er helt j****g for tiden! Når vinterferien var over hadde vi en mandag der vi faktisk ikke hadde noe av lekser eller skolearbeid å gjøre etter skolen(fikk faktisk fokusert på japansk den dagen), men i naturfagen på skolen fikk vi beskjed at dette kom til å bli de værste 7 ukene av hele skoleåret! Han kan jo ikke si det til klassen sin! Og det virker som det skal bli det ja... Vi holder på med fysikk i naturfagen, og det er masse kjempevanskelige mattestykker vi må gjøre. Det er sånne stykker du virkelig skal sitte lenge før du er ferdig, og vi skal vist ha det på prøven neste uke! Matta vi har i naturfagen er iallfall fire ganger så vanskelig som den
som er i mattetimene! Jeg går P.matte, men fortsatt... Det burde ikke være sånn!

-Martin

1 kommentar: